08 februari 2014 

Powerplate voordelen

Hoewel we op B-Well nagenoeg steeds met Power Plate® werken, is het niet dat we tegen andere trainingsvormen zijn.

Er zijn verschillende trainingsvormen die ook goed zijn om bepaalde resultaten te behalen, maar ik verkies al 16 jaar welbewust om met Power Plate® te werken omdat er nu eenmaal een aantal voordelen aan vibratie- of acceleratietraining zijn die voor ons concept het best zijn.

powerplate voordeel korte trainingstijd1. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je de trainingsduur aanzienlijk kan beperken met een Power Plate® trainingssessie tov traditionele krachttraining. Aangezien wij ons richten op snel en efficiënt trainen en op zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk resultaat te behalen, is Power Plate® daar ideaal voor. Om je spieren sterker en strakker te maken of om gewicht kwijt te spelen is dat ook genoeg. Wil je echter je spiermassa of spiervolume vergroten, dan verkies je best traditionele krachttraining.

gezondheidsvoordelen powerplate voor ouderen2. Power Plate® is, zeker indien men onder begeleiding traint, zeer gemakkelijk in gebruik. Dat maakt het geschikt voor alle leeftijd en alle trainingsniveau’s. Onze jongste klant is 14 en de oudste is 84 jaar. We hebben klanten die na een lange revalidatie stap voor stap hun training moeten opbouwen en de eerste keren soms maar 10 minuten kunnen trainen.  We hebben anderzijds ook competitiesporters die aanvullend aan hun sportspecifieke training nog extra komen bijtrainen tijdens het competitieseizoen en off season hun conditie op peil houden.

powerplate voordelen spierkracht3. Power Plate® geeft trillingen die in ons lichaam een rek-reflex veroorzaken in de spieren die worden aangespannen. De spieren gaan dan een signaal naar ons ruggemerg sturen om meer spiervezels aan te spreken (vooral FT-vezels). Het is een spinale reflex en dus geen centrale. Op deze manier worden dus meer spiervezels tegelijk getraind en dit tussen de 30 en de 50 keer per seconde. In diverse onderzoeken is aangetoond dat spierkracht door vibratietraining 20 tot 30% meer toeneemt dan bij conventionele krachttraining, terwijl de trainingstijd ongeveer 85% korter is.

powerplate voordeel gewichtsverlies4. In de strijd tegen het gewicht  bleek uit een onderzoek van de KUL dat vibratietraining meer visceraal vetweefsel helpt te verbranden dan aërobische oefeningen bij volwassenen met overgewicht, waardoor het essentieel is in afslankprogramma’s

5. Een ander onderzoek gaf dan weer zeer mooie resultaten aan mbt het bestrijden van cellulite.

celluliteDat onderzoek bewees dat de trainingen met Power Plate® cellulitis kunnen bestrijden. Het kan leiden tot een versnelling en versterking van de hermodellering van collageen, een verbetering van de doorbloeding, een toename in vetvrij weefsel. Ook kan het mensen helpen vet te verbranden en de maat van billen, dijen en kuiten te verkleinen.

Het gewicht van de deelnemers, evenals de omtrek van hun benen, nam bovendien significant af.

Osteoporose bestrijden6. Eén van de eerste toepassingsgebieden van de Power Plate® was het bestrijden van osteoporose (botontkalking). Power Plate® is uitermate geschikt voor oudere mensen die te kampen hebben met deze stoornis. In veel wetenschappelijk onderzoek heeft men aangetoond dat er een lineair verband is tussen spierkracht en botdichtheid. Door trillingen, trek- en duwkrachten die op het lichaam inwerken tijdens een Power Plate® training wordt het botweefsel enorm gestimuleerd.
Wanneer spieren sterker worden zal er ook adaptatie plaatsvinden in de botstructuren en zal de aanmaak van nieuwe botcellen gestimuleerd worden. Voor veel oudere mensen is vibratietraining dus echt een uitkomst.

Met behulp van de Power Plate® kunnen ouderen op een gemakkelijke, veilige en eenvoudige manier spieren activeren, waarbij geen gebruik hoeft te worden gemaakt van externe weerstandsvormen zoals gewichten, dumbbells en banden. De belasting op gewrichten, banden en pezen is bij vibratietraining veel kleiner dan bij conventionele krachttraining.


 7. Spataders 
ontstaan doordat de kleppen in de bloedvaten als het ware lekken. Als gevolg van de zwaartekracht zal normaal gesproken het bloed weer terugstromen naar de onderste extremiteiten. De enige manier waarop het lichaam zuurstofarm bloed terug kan pompen naar het hart is met behulp van deze kleppen, die voorkomen dat het bloed naar beneden kan stromen. Bij gebruik van de Power Plate® wordt de bloedcirculatie enorm gestimuleerd. Door regelmatig op de Power Plate® te staan zal de terugvloeiing van bloed worden verbeterd.

Let wel op: Wanneer men massage-oefeningen wil doen, die zeer belangrijk zijn voor de circulatie, masseert men best eerst om de spataderen heen voordat men de spatader direct contact laat maken met het oppervlak van de Power Plate®. Voer deze massages veiligheidshalve ook steeds uit op “Low”

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89 of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !