POWERSLIM FAQ

POWERSLIM FAQ


Bekijk onze veelgestelde vragen over PowerSlim

DOWNLOAD HET POWERSLIM E-BOOK
14 dec., 2023
Tijdens een proteinedieet mag je uiteraard nog soep eten.  Hou er wel steeds meer rekening dat je de maximale portie groenten per maaltijd niet overschrijdt en dat je beperkt gebruik maakt van de smaakmakers zoals bv. een halve ui per portie. Zorg voor bouillonblokjes laag aan suikers en vetten. Om wat inspiratie te geven hebben we hieronder enkele voorbeelden. Heb je andere suggesties, stuur ze ons gerust door! Komkommersoep Ingrediënten (3 liter): 6 x 500 ml 3 komkommers 200 gr preiwit 2 uien 2 teentjes look 1 soeplepel olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze: Schil de komkommers met een dunschiller en snijd deze in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Hak de look fijn. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de komkommers toe en laat 5 minuten stoven. Voeg de ui, prei en look toe en laat zo’n 3 minuten verder stoven. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen en mix daarna tot een homogeen geheel. Champignonsoep Ingrediënten (3 liter): 6x 500ml 750 gr champignons 200 gr preiwit 2 uien 2 teentjes look 2 soeplepels olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze: Borstel de champignons schoon en snijd de champignons in kleine stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Hak de look fijn. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten stoven Voeg de ui, prei en look toe en laat zo’n 3 minuten verder stoven. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen en mix daarna tot een homogeen geheel. Waterkerssoep Ingrediënten (3 liter) : 6x 500ml 600 gr waterkers 300 gr prei ½ groene selder 2 uien 1 soeplepel olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze: Snijd de uiteinden van de waterkers weg. Snijd de stengels van de blaadjes en hou deze apart. Was en hak de waterkers. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Schil de selder en haal de draadjes weg. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de prei, ui, selder en waterkersstengels toe en laat 3 minuten stoven. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen en mix daarna tot een homogeen geheel. Voeg de waterkers toe en mix tot een homogeen geheel. Courgettesoep Ingrediënten (3 liter): 6x 500ml 800 gr courgette 200 gr prei 2 uien 2 teentjes look 1 soeplepel olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze: Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snijd grove stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Hak de look fijn. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de courgette toe en laat 5 minuten al roerend mooi bruin bakken. Voeg de ui, prei en look toe en laat zo’n 3 minuten verder stoven. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen en mix daarna tot een homogeen geheel. Bloemkoolsoep Ingrediënten (3 liter): 6x 500ml 450 gr bloemkool 150 gr prei 2 uien 1 teentje look 1 soeplepel olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze: Kuis de bloemkool en trek de roosjes los. Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Hak de look fijn. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de bloemkool, prei en ui toe en laat 3 minuten zachtjes stoven zonder te kleuren. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen en mix daarna tot een homogeen geheel. Broccolisoep Ingrediënten (3 liter): 6x 500ml 1000 gr broccoli 100 gr preiwit 2 uien 1 soeplepel olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze: Was de broccoli ’s en snijd 2cm van de steel. Trek de roosjes los en houd deze apart. Snijd de rest van de broccoli in stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de brocolli, ui en prei toe (niet de broccoliroosjes!) en laat 5 minuten stoven. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen, voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 minuten koken. Mix tot een homogeen geheel. Aspergesoep Ingrediënten (3 liter): 6x 500ml 1000 gr gekuiste asperges 100 gr preiwit 3 uien 1 soeplepel olijfolie 2 liter water 3 bouillonblokjes peper en zout Bereidingswijze Schil de asperges met een dunschiller. Snijd het achterste gedeelte weg alsook de punten. Blancheer de punten van de asperges 8 minuutjes in kokend water en giet deze af. Snijd de rest van de asperges in stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd de prei middendoor, spoel ze af onder koud stromend water en snijd in stukken. Doe een soeplepel olijfolie in de soeppot en zet het vuur op. Voeg de asperge, ui en prei toe en laat 5 minuten stoven. Bevochtig met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper & zout en breng aan de kook. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen en mix daarna tot een homogeen geheel. Breng nog even opnieuw aan de kook en schep het “schuimlaagje” van de soep. Werk af met de geblancheerde puntjes asperge en bieslook.
11 dec., 2023
“Een proteïnedieet is gevaarlijk en is slecht voor je gezondheid” Het durft zo nu en dan toch voorvallen, een klant die mijn zaak binnenstapt en dat zegt… Geen eigen moestuintje?! Laat mij alvast beginnen met te zeggen dat het enige échte gezonde eten rechtstreeks vanuit de natuur komt. Helaas hebben we niet allemaal een eigen veld, een moestuin…. En als we die al hebben is het nog af te wachten hoe voedzaam de grond is, het water waarmee we de groenten besproeien en de regen die er op valt…. Zodra de mens zich er mee gaat bemoeien en gewassen gaat bewerken en verwerken is het al een pak minder gezond. Mij ga je dus nooit horen zeggen dat een proteinedieet een standaard gezond eetpatroon is voor gans je leven. Je hoort het al komen….. ‘maar’….. Spelregels voor gezond afslanken Ik moet de eerste studie nog te zien krijgen die aantoont dat een proteinedieet ongezond is. Het is echter niet omdat men het duizend maal zegt, dat het waar wordt. Zoals altijd zijn er wel een aantal spelregels, die je in acht moet nemen:  Een proteinedieet doe je onder begeleiding! Wekelijkse opvolging is essentieel. Tenslotte wil je van de ‘maandag-begin-ik-ziekte’ af! Je coacht leert je hoe je het dieet verstandig aanpakt, mét aandacht voor je gezondheid, je spiermassa, je vetmassa… Bovendien deelt hij al zijn ervaring met jou en kan jij daar vast ook nog iets van leren. Neem voldoende eetmomenten en eiwitten, als je dat niet doet gaat je lichaam een tekort aan voedingsstoffen oplopen. Je coach stelt voor jou een programma samen. Zo zorgt h ij er voor dat je geen spiermassa afbreekt doordat je lichaam gedurende de dag voldoende eiwitten krijgt. Neem vitamines en mineralen. Je lichaam krijgt afvalstoffen uit de afgebroken vetten te verwerken. Als tegengewicht heeft het vitaminen en mineralen nodig om een gezond evenwicht te bewaren. Je wil geen tekort aan voedingsstoffen krijgen. Drink voldoende water. Je lichaam moet afvalstoffen kunnen verwijderen, dat doe je door 2 liter water te drinken per dag. Doe je dat niet dan kan een proteinedieet belastend zijn voor je nieren. Ga niet wekenlang ‘aanmodderen’ met ‘ik-doe-het-soms-wel-en-soms-niet’ of met uitzonderingen links en rechts. Gebruik het programma zoals opgesteld door specialisten, stipt en correct. Zo heb je snel het gewenste resultaat. Let op dat je geen minderwaardig merk gebruikt , dat kan best goedkoop zijn, maar die werken vaak met minderwaardige eiwitten. De hoeveelheid eiwit is bij deze merken vaak lager ( Halverwege de kuur stoppen is niet schadelijk voor je gezondheid, maar het zorgt wel voor een slecht resultaat. Je hervalt vaak snel in oude gewoonten en gaat weer op zoek naar het volgende ‘dieet’. Telkens opnieuw diëten is niet gezond voor het lichaam. Zo bereik je bovendien nooit je doel. Doorloop het ganse proces en straal na afloop met een nieuw, gezond gewicht én een nieuw eetpatroon waarmee jij je gewicht behoudt! Goeie coach – slechte coach? Een goede trainer schreeuwt je niet constant van aan de zijlijn toe wat je moet doen op het veld. Hij leert je waarom je iets doet en hoe je bepaalde situaties aan moet pakken. Hij geeft je de tools om je prestatie op het beste niveau te brengen. Zo is dat ook met een coach bij afslanken, die begeleidt je, deelt kennis met je, vangt je op als je struikelt, maar draagt je niet over de eindmeet. Eet zowel ’s middags als ’s avonds groenten bij de maaltijd. Zo krijg je extra vezels, vitamines en mineralen binnen. Bovendien is het een gezonde gewoonte die je best nooit meer stopt! Ikzelf start pas met klanten als ze zich aan een aantal voorwaarden houden en anders begeleid ik ze niet verder, simpel. Waarom? Omdat ik ze niet over de meet kan dragen, ze zouden hervallen en weer aankomen. Ze moeten het onder mijn begeleiding anders leren doen. Een goede coach zorgt voor enkele belangrijke dingen: De lichaamsanalyse: In deze analyse bespreken we vooraf wat het probleem is, hoe het ontstaan is en waar je naartoe wil. Dat doe ik tijdens een GRATIS consultatie van 30-60 minuten Programma uitstippelen: We kiezen samen producten uit die je de eerste week gaat gebruiken. Je gebruikt 2 verplichte(!) voedingssupplementen. Enerzijds vitaminen, omdat men tijdens een proteïnedieet TIJDELIJK geen fruit (suikers) eet. Anderzijds mineralen die het zuur-base evenwicht regelen. Dit geraakt uit balans door de afvalstoffen die vrijkomen bij het gewichtsverlies. Wekelijkse opvolging: Ik verwacht de klant wekelijks op consultatie, GRATIS Zo kunnen we steeds analyseren en evalueren. De bedoeling is dat men VETmassa kwijtspeelt, geen vocht en zeker geen spiermassa! Gewichtsbehoud: Nadat men het gewenste doel heeft bereikt, blijft de klant steeds welkom om GRATIS wekelijks zich te laten wegen om zo onder controle op gewicht te blijven. Op vakantie geweest/feestje gehad …. en beetje aangekomen? Geen probleem, door de frequente weegmomenten heb je dat snel door en grijp je in. Zo wordt die ene kilo geen vijf kilo! Door deze strikte aanpak heb ik de laatste jaren nog geen enkel onverwacht resultaat gezien tijdens de lichaamsanalyse. Steeds een duidelijke vermindering in vetmassa. Mijn klanten hebben ook geen last van onverwachte onaangename bijverschijnselen. Allergisch aan diëten? Zelf ben ik, net als jij waarschijnlijk, allergisch geworden aan het woord ‘diëten’. In mijn hoofd vertaalt zich dat naar weinig eten, honger lijden, een eentonig eetpatroon en onmogelijk te combineren met een sociaal leven. Proteïnedieet anno 2023 Gelukkig bestaat een goed proteinedieet al lang niet meer uit enkel vanille-, chocolade- en aardbeien-shakes. Het assortiment heeft ondertussen brood, muesli, pasta, rijst, noodles, smoothies, allerlei zoete en zoute knabbeltjes en nog veel meer. Bekijk hier het assortiment Het is dus al lang niet meer eenzijdig en ook op sociaal vlak hoeft men zich niet te isoleren. Hieronder alvast 2 getuigenissen van klanten met het PowerSlim proteinedieet.
29 nov., 2023
De 25 beste afslanktips Ga meteen aan de slag met eenvoudige en bruikbare tips om duurzaam af te slanken ! Hoe start je met een goed afslankplan? Wat is de beste manier op je resultaten te evalueren ? Hoe hou je controle over je boodschappen? Krijg een inzicht over waarom je honger krijgt ! Begrijp de invloed van je hormonen ! Hoe verhoog je je calorieverbruik ? Wat zijn de voordelen van groene smoothies ? Kan ik af en toe alcohol drinken? en nog veel meer...
Share by: