Sport Algemeen:

Voor hen die moeite hebben met bewegen (fysieke aandoeningen, aanslag op spaarzame tijd, een hekel aan bewegen,…) is de Power Plate een prachtige oplossing.


Vrijwel alle positieve effecten van regelmatig bewegen, ondervindt men nu door te trainen op de Power Plate, maar dat in een fractie van de tijd die de meest conventionele methoden van je vragen. Bovendien met 20 à 30% meer effect.


Voor hen die trainen op de Power Plate en dat combineren met fitness of andere vormen van sport, geldt dat de Power Plate training als katalysator werkt voor het trainingsresultaat.

Sport specifiek:

Met name de witte, explosieve spierweefsels worden getraind op de Power Plate.


Naarmate die spieren meer gebruikt worden in bepaalde takken van sport (bij sprinten, springen, stoten, gooien, etc.), zal het resultaat van de Power Plate-training spectaculairder zijn.


Door de verhoogde afgifte van herstelhormonen ten gevolge van trainen op de Power Plate, is het effect bij duursporten eveneens aanzienlijk.


Zo zorgt de verhoogde afgifte van HGH (Human Growth Hormone) voor het herstel van de rode vezels.


Tevens zal het acceleratie-vermogen en de eindsprint van de duursporters verbeteren.

Algemene revalidatie:

Het verlies aan spierkracht als gevolg van immobiliteit na een operatie of bij herstel van een blessure is een zichzelf versterkend proces.


Om die negatieve spiraal reeds in een zeer vroeg stadium te doorbreken kan de Power Plate training ingezet worden.


De positieve effecten zijn: meer kracht (verhoogde testosteron + HGH + IGF-1) en lenigheid, betere doorbloeding en lymfedrainage, pijndemping, positieve instelling (serotonine en neurotrofine) en het sneller opheffen van arthrogene beperkingen.


Dit alles in een zeer kort tijdsbestek en met weinig inspanning en pijn.


Dat maakt het gemakkelijk de revalidatie vol te houden en volledig af te werken.

Sportrevalidatie:

Dezelfde principes gelde uiteraard voor de revalidatie van (top)sporters.


Op dit gebied is echter al een schat aan ervaring opgedaan, omdat Body Vibration door de topsport als eerste is ontdekt en sindsdien op redelijk grote schaal wordt toegepast.


Vooral de mogelijkheid om onbeperkt te variëren met houdingen en zowel statisch als dynamisch te belasten (belangrijk voor de transfer naar sportspecifiek bewegen) maken de Power Plate uiterst succesvol.


Power Plate kan in zeer vroeg stadium worden ingezet bij sportrevalidatie programma’s.


Revitalisatie:

Spectaculaire resultaten worden geboekt bij senioren.


De verhoogde afgifte van testosteronen, HGH, IGF-1, maar zeker ook de verhoogde afgifte van serotonine (gelukshormoon) en neurotrofine, die de hersenen stimuleren, zijn daar debet aan.


Naast de verbetering van doorbloeding, de spierversteviging en toename van lenigheid gaat vibratietraining osteoporose tegen.


De bestrijding van botontkalking is niet voor niets 20 jaar geleden de aanleiding geweest voor Russische geleerden om onderzoek te starten naar vibratietherapie.

Ziektebeelden:

Door variabele interpretaties van de inspanningsfysiologische en biomechanische principes is het begrijpelijk dat er geëxperimenteerd wordt met het inzetten van de Power Plate bij diverse ziektebeelden.


Uitgaande van de wetenschap dat vibratietraining een substituut is voor lichaamsbeweging en in kortere tijd meer positieve effecten tot gevolg heeft dan inspannende bezigheden als fitness, diverse spelsporten en (op het conditionele aspect na) van diverse duursporten, is de Power Plate getest bij onder andere MS patiënten, ME patiënten, fibro mayalgie patiënten, reuma patiënten en mensen met RSi-klachten, met zeer goede resultaten.


Cosmetische aspecten:

De positieve invloed van Body Vibration op met name lymfedrainage, de doorbloeding (versterking van het collageen) plus afgifte van o.a. HGH, draagt bij aan de bestrijding van cellulitis.


Ook blijkt dat er een aanzienlijke vetreductie plaatsvindt bij hen die drie maal per week 10 minuten op de Power Plate trainen.

Onze klanten vertellen over hun ervaring:

B-Well - Bruno: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Bruno: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Maite DV: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Maite DV: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Maite C.: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Maite C.: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Annemie: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Annemie: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Robert: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Robert: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Joni: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Joni: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord

Gratis E-book met de 25 Beste Afslanktips

Ga meteen aan de slag met eenvoudige en bruikbare tips  om duurzaam af te slanken

én om nadien op gewicht te blijven!

50%
Vraag het E-book hier aan

Zoek je meer info ?

We hebben meer dan 200 artikels in onze blog !