14 januari 2016 

10 redenen waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen

Vrouwen die aan krachttraining doen hebben op vele gebieden een grote voorsprong op vrouwen die deze vorm van training niet doen.

Sommige vrouwen vrezen nog steeds om een soort “HULK” te worden door krachttraining.

Geloof me, om als vrouw dikker te worden van spieren of om “spierballen” te krijgen, moet je heel wat over hebben.

Wanneer je niet aan de slag gaat met zware gewichten, zeer eiwitrijk gaat eten of anabole steroïden gaat nemen, zal het niet direct gebeuren.

Als vrouwen zich zouden realiseren wat de voordelen van krachttraining zijn, zou de negatieve houding misschien wel veranderen.

Krachttraining voor vrouwen – 10 goede redenen!

Je verliest meer vetmassa dan je er aan spiermassa bij krijgt

Er zijn verschillende studies gedaan naar de effecten van krachttraining en daaruit bleek dat wanneer een vrouw zo’n 3,5 kg spiermassa bijkreeg, ze zo’n 5 kg aan vetmassa verloor.

In tegenstelling tot mannen bezitten de spieren van vrouwen slechts in beperkte mate de genetische potentie tot spiergroei. Reden hiervoor is dat vrouwen veel minder testosteron produceren dan mannen (ongeveer 10x).

Extra spiermassa helpt met de strijd tegen vetzucht

Wanneer je spiermassa krijgt door krachttraining zal het basaal metabolisme in rust (BMR) toenemen, zodat je meer calorieën verbrand.

Voor een halve kilo aan spiermassa extra mag je rekenen dat je ongeveer 40 tot 50 calorieën per dag extra gaat verbranden.

Na een maand is dat dus zo’n 1200 tot 1500 kcal. Zonder extra inspanning, enkel en alleen maar omdat je meer actieve spiermassa hebt.

Je wordt sterker

Wanneer je aan krachttraining doet wordt je uiteraard sterker en dat maakt sommige dagelijkse activiteiten heel wat gemakkelijker om uit te voeren?

Voorkom osteoporose en kans op breuken

De botmassa neemt ongeveer tot je 30e toe, maar breekt dan onherroepelijk af. De grootste afname vindt plaats tijdens de eerste 5 jaar na de menopauze, maar blijft daarna steeds verder dalen. Onderzoek toont aan dat krachttraining met Powerplate de botmassa en dichtheid kan doen toenemen. Ook zorgt een goede training ervoor dat de coördinatie verbetert en dat een betere valpreventie wordt bereikt.

Verminder het risico op diabetes type II

Ouderdomssuiker is een groot probleem voor veel mensen en is een welvaartsziekte die voor een afname van zowel de kwaliteit als kwantiteit van het leven zorgt. Hart- en vaatziekten, oogaandoeningen en polyneuropathie zijn de top 3 aandoeningen waar diabetes patienten mee te kampen hebben.

Onderzoek toont aan dat krachttraining gedurende 4 maanden het glucoseverbruik in het lichaam met 23% kan doen verhogen mede door toename van de gevoeligheid van de receptoren voor insuline.

Verlaag de kans op hart- en vaatziekten

Krachttraining verbeterd het cholesterolprofiel en de bloeddruk. Door optimale kracht- en cardiotraining wordt de kans op hart- en vaatziekten verlaagd.

Voorkom en genees rugklachten

Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem bij zowel vrouwen als mannen. In veel studies worden de positieve effecten van krachttraining aangetoond voor rugpreventie of -revalidatie. Een studie van over het effect van Powerplate op rugpijn kan je hier lezen.

Van krachttraining wordt je beter in je eigen sport

Meer spierkracht betekent ook beter presteren in je eigen sport, zoals golf, tennis, …

Ook de kans op blessures is minder wanneer de spieren sterker zijn.

Voor alle leeftijden en vooral voor ouderen

Krachttraining is effectief voor alle leeftijden.

Of je nu 20 jaar of 80 jaar bent, spieren blijven hun potentie tot groei behouden. Wel is het belangrijk om voor elke persoon een aangepast trainingsschema te hanteren en geleidelijk aan op te bouwen.

Mentaal wordt je sterker

Studies toonden aan dat krachttraining een positief effect hebben op het zelfvertrouwen, maar ook in het verminderen van symptomen van depressie.

Krachttraining bij B-Well

Om verschillende reden waarvan tijd, resultaat en begeleiding de belangrijkste zijn, kiezen we op B-Well voor Powerplate om de spieren te gaan versterken.

Zeer efficiënt en wetenschappelijk onderbouwd met veel studies.

Bovendien heb ik na 16 jaar intensief gebruik van Powerplate genoeg resultaten zelf gezien en ervaren dat ik die studies wel gebruik om het wetenschappelijk aan te tonen, maar weet ik het uit eigen ervaring en dat is wat mij betreft veel belangrijker.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89  of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !