27 juli 2017 

Vlot afkicken van suiker

Na heel lang aarzelen (4 jaar) en info inwinnen heb ik eindelijk de stap  gezet om het proteïne dieet te volgen.  Ik was “bang” gemaakt dat het niet goed zou zijn voor de darmen en de nieren maar dat los ik op door te zorgen dat ik véél water drink (en ik blijf zoals voorheen ’s morgens een poedertje nemen om de stoelgang te bevorderen, maar dat deed ik voor het dieet dus ook al).

Na 3 weken ben ik al 4 kg kwijt en zit ik in fase 1B waarbij de 2 hoofdmaaltijden bestaan uit ‘gewoon’ vlees en groenten als je wil.  Dat maakt het al een beetje minder arbeidsintensief en eenvoudiger om op stap te gaan.

Ik ben verrassend vlot kunnen afkicken van de suiker (zonder hoofdpijn) en heb eigenlijk nooit honger (als je op tijd en stond de juiste producten eet uiteraard).  Ik weersta vlot de frieten die mijn huisgenoten eten (alleen de Sinksenfoor heb ik aan mij laten voorbijgaan). Ik was een fervente gin-tonic fan maar ik kan dat goed weerstaan.

Sommige producten vind ik niet lekker (smaken verschillen) maar er zijn er meer dan voldoende die wel lekker zijn (en die mijn kinderen de rectie ontlokken dat ze ook op dieet gaan omdat ik altijd ‘pannenkoeken’ mag eten).

Mits wat voorbereiding is er altijd wel een gerecht dat je mee kan nemen als lunch (opwarmen in microgolf of broodje kunnen roosteren is wel handig).  De repen en drankjes vullen het 10-uurtje en de namiddag dip.

Geen inspiratie => in de meegeleverde boek vind je massa’s ideeën en zelfs uitgeschreven weekmenu’s.

Dus zelfs in de zomerperiode is het perfect mogelijk om te starten, even een paar weken op de tanden bijten en je hebt een super resultaat.


Ondertussen zijn we weer enkele weken en buitenlandse vakanties verder en is er met nog een week te gaan 8,3kg af.

Nooit gedacht dat het zo vlot zo gaan, zeker omdat ik tijdens deze 2 maanden 3x op vakantie bent geweest.

Ik kan enkel aanraden om geen 4 jaar te wachten om de stap te zetten.

Bram neemt graag zijn tijd om het iedereen uit te leggen en dan kan je nog beslissen om het niet te doen, maar het is wel belangrijk om het complete verhaal te horen en niet enkel de “gevaren” waar men het steeds over heeft.

(HW)

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89  of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !