Tanita weegschaal

Een lichaamsanalyse met de Tanita Bia-methode is echter de meest eenvoudige en snelste van alle huidige meetmethoden en geeft het minste ongemak.


Als de te meten persoon met blote voeten op de voetelektroden van het weegplateau gaat staan, wordt er een niet voelbaar en ongevaarlijk zwakstroomsignaal door het lichaam gestuurd. Zoals gezegd biedt lichaamsvet een hoge weerstand aan zo’n elektrisch signaal, terwijl het lichaamsvocht in vlees- en spiermassa het signaal gemakkelijk geleiden.


Ook hier wordt vooraf de lichaamslengte en het geslacht ingegeven en kan de gemeten weerstand samen met de persoonlijke gegevens in een formule worden bewerkt, met als resultaat het vetaandeel in procenten van het totale gewicht van de gemeten persoon.


De Tanita rekent dit direct na de meting razendsnel uit, zodat het na enkele seconden in het display kan worden afgelezen. Gemakkelijk en sneller is eigenlijk niet mogelijk, terwijl het meetresultaat altijd reproduceerbaar is!


Dat wil zeggen, dat bij meerdere keren direct na elkaar meten men steeds vrijwel dezelfde waarde als uitkomst zal krijgen.

  Tijdstip wanneer u het beste kunt meten.

  BIA is afhankelijk van de hydratatie van uw lichaam (water)-niveau, die samen met uw gewicht zal schommelen gedurende de dag. U zult verschillende uitkomsten hebben met uw Tanita Monitor als je verschillende tijdstippen van de dag meet.


  Consistentie is de sleutel bij het nemen van uw metingen.


  De beste tijd is in de vroege avond, vóór uw maaltijd. Dit is wanneer uw hydratatie niveau stabieler wordt.


  Vermijd het nemen van metingen direct in de ochtend bij het opstaan.


  Niet alleen het vochtpercentage zal erg laag zijn, maar ook de meerderheid van het vocht in je lichaam word dan opgeslagen in de centrale romp.


  Naarmate de dag vordert, wordt het vochtgehalte steeds meer gelijkmatig verdeeld door middel van de ledematen. Op dit tijdstip wordt de meting ook nauwkeuriger.


  Andere factoren die uw hydratatie niveau en de nauwkeurigheid van de metingen kunnen beïnvloeden zijn onder meer:

  • Temperatuur
  • De hoeveelheid lichaamsbeweging die je hebt gemaakt
  • Menstruatie (Voor meer informatie, zie een belangrijk bericht voor Vrouwen)
  • Medische aandoeningen en medicijnen
  • Alcohol
  • Cafeïne

Gratis E-book met de 25 Beste Afslanktips

Ga meteen aan de slag met eenvoudige en bruikbare tips  om duurzaam af te slanken

én om nadien op gewicht te blijven!

50%
Vraag het E-book hier aan

Zoek je meer info ?

We hebben meer dan 200 artikels in onze blog !