11 september 2017 
in Trainen

7 redenen waarom sporten belangrijk is bij stress

Een drukke kantoorjob en een vol huishouden: beide veroorzakers van stress en een drukke agenda. Vaak blijft er daardoor voor sporten niet veel tijd meer over.

Dit is echter een vicieuze cirkel, want sporten is net goed om stress en daarmee dingen als vermoeidheid en een te hoge cholesterol te verminderen.

Daarom delen wij vandaag waarom sporten nu juist bij stress zo belangrijk is.

  1. Gelukshormoon

Sporten beïnvloedt je hormonenhuishouding: door te bewegen maakt je lichaam endorfine, ook wel het gelukshoormoon genoemd, vrij. Hierdoor voel je je ontspannen. Bovendien breek je sneller het stresshormoon cortizone af door te sporten. Heb je een te hoge cholesterol door teveel stress? Dan ben je zeker gebaat bij meer bewegen, aangezien het je bloeddruk verlaagt.

  1. Mentale rust

Van focussen op je yoga-houdingen tot alles geven bij een loopbeurt: sporten maakt je hoofd vrij. Tijdens het sporten vertragen je gedachten en doorbreek je de gedachtenstroom. Het zijn vaak onze gedachten en bezorgdheden die voor stress zorgen, en sporten maakt ruimte voor ontspanning.

  1. Meer energie

Te moe om te gaan sporten na een hele dag achter een bureau te hebben doorgebracht? Dan is het waarschijnlijk eerder: te moe omdat je niet gaat sporten. Sporten geeft je lichaam een energieboost, waarna je je fitter en gezonder zal gaan voelen. Bovendien reguleert sporten je bloedsuikerspiegel, waardoor je minder last hebt van zogenaamde suikerdipjes en minder kans maakt op diabetes.

  1. Beter slapen

Stress is één van de grootste boosdoeners voor een slechte nachtrust. Piekeren, nadenken, … allemaal nefast voor een goede nacht. Door (buiten) te sporten vermoei je je niet alleen lichamelijk; de buitenlucht maakt je ook nog eens lekker slaperig. Zo ben je ’s avonds een stuk meer ontspannen waardoor je ook meteen een stuk lekkerder slaapt.

  1. Meer creativiteit

Een goed werkidee tijdens het lopen? Of een pakkende intro voor die tekst tijdens een zwembeurt? Je zal zeker niet de eerste zijn die belangrijke creatieve beslissingen neemt tijdens het sporten. Wist je trouwens dat Woestijnvis-topman Wouter Vandenhoute regelmatig vergadering op de fiets doet, in de frisse buitenlucht?

  1. Slimmer

Ga je regelmatig een rondje lopen of ben je elke week een paar keer terug te vinden in de fitness? Grote kans dat jouw hersenen topfit zijn. Tijdens het bewegen wordt de neurogenesis, het deel in je hersenen dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van nieuwe cellen, namelijk gestimuleerd. Dat proces zorgt voor een grotere hersencapaciteit, waardoor je je beter kan focussen en sneller leert.

  1. Minder gewicht

Sporten is een belangrijke bondgenoot bij het kwijtgeraken van gewicht en/of het op peil houden ervan. Bewegen verhoogt je metabolisme, oftewel de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt. Ook vergroot het je spiermassa, waardoor je meer vet verbrandt. Stress kan een negatieve invloed hebben op je gewicht. Hou het dus met sporten onder controle.

Sporten tegen stress bij B-Well?

Geef het een kans!

Je zal zien dat je je snel fitter, gezonder en meer ontspannen voelt.

En voor je het weet, kan je niet meer zonder!

Bel voor een proefsessie naar 03/295.82.89 en dan help ik jullie graag verder.

Geen idee wat je moet verwachten bij zo’n proefsessie?

Lees hier wat er gebeurt tijdens een proefsessie.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89  of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !