Page content

Conditietraining

Voor een goede conditietraining is de keuze van toestellen belangrijk.

Om verschillende redenen hebben we daarom gekozen voor toestellen van Technogym, nl.

Bike, ReclineCardio Wave en sinds kort ook Vario

Condtitietraining met VarioConditietraining met een hartslagmeter

Al onze cardiotoestellen zijn allemaal gemakkelijk in gebruik en voorzien van een ontvanger voor een hartslagmeter. Op die manier kunnen we veel beter opvolgen hoe uw conditie verbeterd en bijsturen indien nodig. We raden iedereen dan ook aan om op onze cardiotoestellen steeds met een hartslagmeter te trainen.

De cardiotoestellen kunnen immers geprogrammeerd worden dat ze bestuurd worden door uw persoonlijke hartslag ifv een specifieke trainingshartslag/-zone. Op die manier zal u sneller uw doelstellingen bereiken.

Zowel CPR-programma’s als intervaltrainingen zijn mogelijk adhv uw hartslag.
Conditietraining met WaveWe zien een duidelijk verschil in progressie tussen klanten die consequent trainen met een hartslagmeter en diegene die zonder willen trainen. Het is uiteraard wel belangrijk dat er dan ook in de juiste zones wordt getraind en daarvoor is het belangrijk om op regelmatige tijdstippen een conditietest af te leggen.

Dat is een submaximale inspanningsproef waarbij we gaan testen hoe uw hartslag reageert op een testprotocol. Op basis van de gegevens geeft hij dan enkel waarden waarmee we uw trainingsprogramma beter kunnen personaliseren.

Bike B-WellConditietraining met het VISIO systeem

Visio is een zeer innovatief digitaal platform en is een interactief systeem waarmee je tijdens je training ook je geest scherp kan houden door je te vermaken met spelletjes, muziek, televisie, internet,… Met de applicatie “begeleid mij” kan je ook video instructies bekijken met uitleg over je training en de voordelen van de specifieke training.

Deze nieuwe technologie ervaren onze klanten als zeer aangenaam en de afleiding zorgt ervoor dat een training nooit saai zal worden en dat je trainingstijd voorbij is voor je het goed beseft.

Conditietraining met ReclineHeb je geen hartslagmeter?

Voor wie niet direct een hartslagmeter wil aankopen, stellen Polar F2 hartslagmeters ter beschikking onder waarborg van 60€. Die gebruikt u dan gedurende uw lidmaatschap, geeft u nadien uw hartslagmeter terug, dan krijgt u ook uw 60€ terug. Wie een meer geavanceerde hartslagmeter wil kopen, of een hartslagmeter wil die kan communiceren met je iPhone,  kan daarvoor ook bij ons terecht en zullen we het juiste model adviseren.