27 augustus 2013 

Je wil afvallen, maar waar begin je?

Je hebt beslist dat je wil afvallen en of dat nu om esthetische of gezondheidsredenen is, vaak is het moeilijk om te bepalen waar je moet begint.

Er zijn immers veel manieren om af te vallen dat het moeilijk is om een geïnformeerde beslissing te maken.

Afvallen – de basisregels

Gelukkig komt afvallen neer op een aantal basisregels en deze zijn een goed startpunt.

We zullen alvast de belangrijkste basisregels met je door nemen, nl. het verminderen van je calorie-inname en meer bewegen.

Stress en hormonen zijn ook heel bepalend, maar soms moeilijker zelf te beïnvloeden, hoewel…

Hier komen we in één van de volgende blogs zeker op terug.

Verminderen calorie-opname

Alhoewel het niet trendy is om te zeggen dat afvallen draait om het verminderen van de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, is het dat vaak wel.

Daarom is het belangrijk dat je eens gaat uitrekenen hoeveel calorieën je op een dag consumeert.

Het kan confronterend zijn om er achter te komen hoeveel je eet en daarom is het handig om alles wat je gedurende een bepaalde periode eet te noteren.

Wanneer je een inzicht over je eetgedrag hebt kan je vervolgens proberen je calorie-inname te verminderen. Dit is belangrijk want veel mensen denken dat ze een crashdieet moeten volgen om gewicht te verliezen.

Gelukkig is dit niet waar en kan zo weinig mogelijk eten zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid en vermindert het je kansen om op lange termijn af te vallen. Als je plots stopt met eten kan je wel gewicht verliezen maar je metabolisme zal ook verminderen.

Dit houdt in dat als je weer gewoon gaat eten je veel sneller zult aankomen. Bovendien is het erg moeilijk om een crashdieet langere tijd vol te houden.

Het is dus niet enkel de bedoeling om je netto calorie-opname te beperken, maar vooral er ook op te letten waar je deze calorieën uithaalt. 500kcal uit een hamburger is niet hetzelfde voor je lichaam als 500 kcal uit een goed gevulde fruitsla of smoothie vol vitaminen, mineralen, vezels, etc.

Verhogen calorie-verbruikafvallen

Lichaamsbeweging is het andere stukje van de afslankpuzzel.

Als je nooit graag aan sport hebt gedaan, dan lijkt meer lichaamsbeweging op zich een vreselijke taak.

Je denkt misschien ook dat in een fitnesscentrum alleen maar slanke en fitte mensen sporten en schaamt je misschien om er zelf naartoe te gaan.

De waarheid is echter dat als je wil afvallen je zoveel mogelijk aan lichaamsbeweging moet doen.

Sommige deskundigen beweren dat je 250 minuten per week aan cardiovasculaire oefeningen moet doen om gewicht te verliezen, en dit is meer dan veel mensen in een maand doen.

Als je nu nog niet actief bent, dan is het ook niet de bedoeling om al de gelede schade in één keer in te halen en te starten als een bezetene, met alle gevolgen vandien.

Begin met het stellen van kleinere doelen en werk toe naar 250 minuten per week. Dit zal ook je zelfvertrouwen doen toenemen, want je ziet en voelt jezelf fitter worden.

Afvallen bij B-Well

Bij B-Well is er een grote groep gelijkgezinden die bijna allemaal hetzelfde doel hebben.

We zijn eerder een kleine fitnessstudio dan een fitnesscentrum en het aantal aanwezigen is meestal tussen de 3-6 personen.

Je hoeft helemaal geen angst te hebben om bekeken en beoordeeld te worden.

Begin alvast met een gratis proefsessie waarbij we op dat ogenblik een persoonlijke begeleider voor u voorzien en je kan ervaren dat trainen best wel leuk kan zijn.

Hopelijk heeft deze blog je een aantal ideeën gegeven om te beginnen met afslanken.

Het is belangrijk dat je een plan bedenkt, voor zowel je voeding als lichaamsbeweging en dat jij je aan dit plan gedurende langere tijd houdt.

De meest voorkomende fout die mensen maken wanneer ze proberen af te vallen, is het niet creëren van een gebalanceerd voedings- en bewegingsplan.

Besef dat een tijdelijke verandering in je voeding en beweging ook een tijdelijke verandering in je gewicht en figuur betekent.

“You don’t have to go FAST, you just have to GO!”

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89 of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !