Wave

Fanatieke gebruiker van de Cardio Wave is Madonna en sommige artikels omschrijven het als de “wonderbra van de billen”.


De Wave is gemakkelijk te gebruiken en is ontworpen voor alle gebruikers, onafhankelijk van de leeftijd en fysieke conditie. Door in meerdere richtingen te bewegen, worden er meer spiergroepen aangesproken dan bij welk ander cardiovasculair toestel ook. De mogelijkheid om verschillende houdingen aan te nemen en, als gevolg daarvan, de mate waarin de betrokken spieren worden geactiveerd, te veranderen, kan iedereen zich toeleggen op het gebied wat hij/zij wil verbeteren.


Cardio Wave was in 2006 het eerste cardioproduct dat, dankzij de coördinatie-inspanning die nodig is bij het uitvoeren van de oefening, training en verbetering van de coördinatie en evenwicht combineert en daarbij ook propriocepsis stimuleert. Coördinatie en evenwicht krijgen een groter aandeel wanneer er handenvrij wordt getraind zodat deze samen met de onderste ledematen meebewegen.


Doordat de drie extensie-, abductie- en exo-rotatiebewegingen op hetzelfde moment worden uitgevoerd, is de Wave het toestel met de grootste doeltreffendheid voor de bilspieren, omdat het niet alleen de grote bilspier aanzienlijk activeert, maar ook de kleine en middelste bilspieren. De beweging in verschillende richtingen zorgt ervoor dat de spieren van de bil, onderste ledematen en stabilisatoren van de romp volledig worden getraind in de oefening.


Er is geen overmatige belasting op de gewrichten bij het trainen, dus het is voor iedereen veilig en doeltreffend om Cardio Wave te gebruiken. Het is noodzakelijk om de breedte van de beweging en de gecoördineerde actie van de spieren te controleren, waardoor het een uitstekend toestel is om alle spiergroepen te versterken die betrokken zijn bij de beweging van de knie. Door deze eigenschappen is Cardio Wave ook zeer doeltreffend voor revalidatie.

Wave ideaal voor anti-aging

Het toestel wordt in veel artikels ook aangeprezen door de vele voordelen voor ouderen.


  • Algehele activering van de spiergroepen in de onderste ledematen: EMG onderzoeken wezen op onmiskenbare wijze uit dat ook bij een medium-lage intensiteit, de spieren van de onderste ledematen meer betrokken worden dan bij andere cardio-apparaten.
  • Verbetering van de coördinatie: het gebruik van onafhankelijke voetplaten dwingt de gebruiker een motorische strategie te ontwikkelen, die -na een eerste leerproces- ertoe bijdraagt de coördinatie tussen de spieren onderling en binnen de spiergroepen te verbeteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit op indirecte wijze leidt tot een afname van het valrisico.
  • Verbetering van de lichaamshouding: dit effect wordt sterker naarmate het aantal steunpunten wordt verminderd. Zo is voor een correcte uitvoering van de oefening zonder gebruik van de bovenste ledenmaten (free style) een aanzienlijke activatie nodig van de spieren die de heup en de wervelkolom stabiliseren. deze spieren zorgen in het dagelijkse leven voor een goede houding.
  • Veiligheid: Het mag duidelijk zijn dat alle bovengenoemde voordelen alleen gelden als de oefening geen enkel risico voor de gebruiker oplevert. Het gefaseerde traject van de voetsteunen is ontworpen op basis van diepgaande en grondige voorafgaande analyse, met behulp waarvan het Ergostride-principe is ontwikkeld. Dit principe waarborgt een correcte onderlinge positie van de gewrichten in alle fasen van de beweging.

Onze klanten vertellen over hun ervaring:

B-Well - Bruno: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Bruno: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Maite DV: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Maite DV: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Maite C.: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Maite C.: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Annemie: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Annemie: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Robert: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Robert: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Joni: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Joni: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord

Gratis E-book met de 25 Beste Afslanktips

Ga meteen aan de slag met eenvoudige en bruikbare tips  om duurzaam af te slanken

én om nadien op gewicht te blijven!

50%
Vraag het E-book hier aan

Zoek je meer info ?

We hebben meer dan 200 artikels in onze blog !