Vario

Vario is een relatief nieuw fitnesstoestel en heeft een beweging die zich situeert tussen een crosstrainer en een loopband.


Steeds zoek ik naar toestellen die:

  • zo weinig mogelijk impact hebben op gewrichten;
  • een maximum aan resultaat geven in zo weinig mogelijk tijd;
  • voor alle leeftijdscategorieën en fitheidsniveau’s toegankelijk zijn.


Vario biedt drie verschillende bewegingen, nl.– step, elliptische beweging en “Vario” – die u kunt afwisselen zonder het toestel te hoeven stoppen of uw voeten van de pedalen te halen.


De pedalen en de hendels bewegen wanneer en zoals u wilt, en zo bent u degene die de beweging kiest en controleert, volgens uw natuurlijke tred en uw trainingsdoelen.

Vario is geschikt voor u als:

U wilt afvallen

Met Vario kunt u in 20 minuten tot 200 calorieën u verbranden, omdat u met deze crosstrainer alle spieren in uw lichaam traint: van uw benen tot uw armen, van uw buikspieren tot uw schouders. De fysieke activiteit is intensief, maar de training is minder vermoeiend omdat u degene bent die de beweging controleert, het apparaat past zich aan uw tred aan.


U uw hele lichaam wilt trainen

Vario heeft twee pedalen en twee hendels/handgrepen die met elkaar verbonden zijn en simultaan bewegen. Als u besluit ze samen te gebruiken en ze naar wens te bewegen, betrekt u de spieren van uw benen en bovenlichaam bij de training.

U gewrichtsproblemen wilt voorkomen of oplossen

De beweging van Vario lijkt op wandelen, rennen of de trap oplopen, zonder echter de impact van de grond zoals bij buiten lopen. Op deze manier kunt u uw gewrichten bewegen en opwarmen zonder ze te belasten, waardoor u blessures en eventuele klachten voorkomt.


U uw coördinatie en ritme wilt verbeteren

Dankzij de verbinding tussen de pedalen en handgrepen en hun simultane beweging kunt u uw armen en benen op ritmische wijze trainen, waardoor uw bovenlichaam zich beter met uw onderlichaam kan synchroniseren en uw coördinatie wordt verbeterd.

Wat voor toestel is Vario?

Anders dan een crosstrainer

Vergeleken met een traditionele crosstrainer die één soort beweging biedt, kunnen met Vario drie verschillende bewegingen worden gemaakt – step, elliptische beweging en “Vario” – die u kunt veranderen zonder te hoeven stoppen met trainen of uw voeten van de pedalen te halen.


Anders dan een loopband of buiten hardlopen

Vergeleken met een loopband of met buiten hardlopen belast de training met Vario uw knieën of voeten minder, omdat er geen contact is met de grond. Bovendien, terwijl een loopband precieze regels heeft voor de training, worden de positie en beweging met Vario door uzelf gekozen: u kunt zelfs besluiten achteruit te lopen!


Ontwikkeld voor elke lengte

Hoe lang u ook bent, u vindt uw ideale uitvalspas zonder deze in te hoeven stellen, omdat het toestel op biomechanisch niveau is ontwikkeld voor gebruikers van 140 tot 210 cm en een gewicht tot 160 kg.


Geschikt voor revalidatie

Vario heeft twee uitvoeringen, de 700 MD en 500 MD, gecertificeerd door de Europese richtlijn 93/42 inzake medische hulpmiddelen. Deze twee uitvoeringen zijn geschikt voor gebruik in ziekenhuizen, poliklinieken, sport- en revalidatiecentra als ondersteuning bij therapie en spierherstel.


Uw hele lichaam trainen

Om uw benen, billen, buikspieren en schouders samen te trainen, kunt u tegelijkertijd de pedalen en handgrepen gebruiken, waarbij u kiest welke van de twee u wilt bewegen en of u een stepbeweging, een snelle pas of ruime pas wilt maken.

Een advies om uw training nog leuker te maken? Op de vario kunt u ook tv kijken, spelletjes spelen of op internet surfen.


Natuurlijke en intense training

De lengte van een natuurlijke pas komt overeen met 40% van de lichaamslengte. Daarom is bij Vario de maximale lengte van de ruime pas 83 cm, ontworpen op basis van een gebruiker van 210 cm. Het concept van de ruime pas is belangrijk, omdat u daarmee tussen twee verschillende trainingen kunt kiezen.

Heb je geen hartslagmeter?

We werken op BWell met een instapmodel met lage kostprijs, nl de 0H1.


+ opladen met een usb lader, dus geen gedoe meer met batterijen.

+ geen borstband, eenvoudig rond de onder-of bovenarm.

+ geen horloge nodig, weergave en opslag op je gsm

+ analyse van je trainingsgegevens met PolarFlow


Wie een meer geavanceerde hartslagmeter wil kopen, kan daarvoor ook bij ons terecht en zullen we het juiste model adviseren.


Onze klanten vertellen over hun ervaring:

B-Well - Bruno: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Bruno: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Maite DV: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Maite DV: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Maite C.: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Maite C.: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Annemie: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Annemie: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Robert: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Robert: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord
B-Well - Joni: Personal Trainingsstudio  | Klanten aan het woord
B-Well - Joni: Personal Trainingsstudio | Klanten aan het woord

Gratis E-book met de 25 Beste Afslanktips

Ga meteen aan de slag met eenvoudige en bruikbare tips  om duurzaam af te slanken

én om nadien op gewicht te blijven!

50%
Vraag het E-book hier aan

Zoek je meer info ?

We hebben meer dan 200 artikels in onze blog !