15 februari 2023 

Training tijdens de menopauze: Voordelen, tips en feiten

Training tijdens de menopauze: Voordelen, tips en feiten

De menopauze kan een uitdagende fase zijn voor vrouwen, maar een gezonde levensstijl met regelmatige training kan helpen om symptomen te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. In dit artikel bespreken we de voordelen van training tijdens de menopauze, andere aspecten van een gezonde levensstijl en enkele feiten over de menopauze in België.

De voordelen van training tijdens de menopauze

Regelmatige training kan helpen om de symptomen van de menopauze te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Het kan onder andere helpen bij het verminderen van opvliegers, nachtelijk zweten, het behouden van spiermassa en het verbeteren van de botdichtheid.

Opvliegers en nachtelijk zweten

Opvliegers en nachtelijk zweten zijn veel voorkomende symptomen tijdens de menopauze. Training kan helpen om deze symptomen te verminderen, omdat het kan helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur.

Behoud van spiermassa

Na de menopauze kunnen vrouwen een afname van de spiermassa ervaren, wat kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Training kan helpen bij het behoud van spiermassa en het verbeteren van de stofwisseling.

Verbetering van de botdichtheid

Na de menopauze kunnen vrouwen een hoger risico lopen op osteoporose. Regelmatige training kan helpen bij het behouden en verbeteren van de botdichtheid.

Andere aspecten van een gezonde levensstijl tijdens de menopauze

Naast training zijn er nog andere aspecten van een gezonde levensstijl die kunnen helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de algehele gezondheid tijdens de menopauze. Een gezonde voeding is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Stressmanagementtechnieken, zoals yoga en meditatie, kunnen ook helpen om de symptomen van de menopauze te verminderen. Een goede nachtrust kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de stemming.

Menopauze in België: cijfers en feiten

In België zijn er naar schatting ongeveer 1,5 miljoen vrouwen in de menopauze. Veel van deze vrouwen kunnen profiteren van een gezonde levensstijl, waaronder regelmatige training, om de symptomen van de menopauze te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

De menopauze bestrijden bij B-Well

Bij B-Well begrijpen we hoe belangrijk het is om je lichaam onder controle te houden. Onze ervaren trainers kunnen je helpen bij het opstellen van een op maat gemaakt trainingsprogramma dat is gericht op het verbeteren van je algehele gezondheid.

Als u in de menopauze zit en u wilt beginnen met trainen, is het belangrijk om langzaam te beginnen en uw training geleidelijk aan op te bouwen.

Training kan een positief effect hebben op de symptomen van de menopauze en de algehele gezondheid van vrouwen in deze levensfase. Een gezonde levensstijl met aandacht voor voeding, stress, en slaap kan ook bijdragen aan een gezonde menopauze. Door het nemen van kleine stappen en het geleidelijk aan opbouwen van training kan u een gezonde levensstijl creëren die u kan helpen de menopauze met meer gemak te doorstaan.

Neem gerust contact met ons op via telefoon (0479239263) of e-mail (info@bwell.be) om een afspraak te maken voor een gratis trainingssessie. Zo kun je zelf ervaren hoe wij je kunnen helpen bij het verlagen van je cholesterolgehalte door te trainen en het maken van gezonde voedingskeuzes.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !