25 mei 2014 

Proteinedieet gevaarlijk of niet?

Een tijd geleden verscheen er in diverse media het bericht dat er volgens een Amerikaans onderzoek werd aangetoond dat er een relatie was tussen eiwitrijk eten en een verhoogde kans op kans op kanker.

Je kan het o.a. lezen hier in Het Laatste Nieuws

Na het verschijnen van dit artikel kreeg ik daarover heel wat vragen en langs deze weg wil ik graag een aantal “details” van het onderzoek toelichten.

In deze studie is het eetpatroon van groepen personen vergeleken met de sterftecijfers in de groepen, waarbij de ene groep meer dierlijke eiwitten at dan de andere groep. Dat is niet meteen hetzelfde als een proteïnedieet. We weten niet welke andere factoren er nog meespelen. Dierlijke eiwitten afkomstig van vlees bevatten vaak ook veel verzadigd vet. Van rood vlees is bovendien bekend dat het de kans op kanker kan verhogen en wordt er dan ook geadviseerd om dit niet teveel te eten.

In het onderzoek gaat het over dierlijke producten en dus arm aan vezels. Aan onze Powerslim producten zijn vezels toegevoegd en van vezels is reeds vaak bewezen dat het een beschermende rol speelt tegen o.a. darmkanker.

Bovendien zijn er talloze onderzoeken die aantonen dat een koolhydraatarm en eiwitrijk voedingspatroon de gezondheid juist bevordert. Een actueel voorbeeld hiervan is de Diogenes studie, het grootste Europees onderzoek naar overgewicht tot nu toe.

Dit is dus een studie waarmee we geen conclusies kunnen trekken mbt het PowerSlim proteïnedieet.

In het verleden zijn er al meerdere studies geweest die een proteïnedieet probeerden in een slecht daglicht te plaatsen, maar telkens zijn er teveel parameters die anders zijn, dat je kan er geen conclusies kan trekken.

Uiteraard is een overmatig gebruik of beter MISbruik van eiwitten schadelijk, zoals soms wel eens kan gebeuren bij bv. bodybuilding. De inname van de hoeveelheid eiwitten houden we steeds onder controle, zeker niet te weinig, maar ook niet teveel.

Verder zijn er steeds een aantal aandachtspunten waar we veel belang aan hechten. Zo is het bproteïnedieet gevaarlijkelangrijk voor de nieren om veel water te drinken en aangezien er tijdelijk geen fruit wordt gegeten, worden er vitaminensupplementen genomen.

Ook een goede regelmaat aanhouden van 5 à 6x per dag eten en smiddags en savonds de eiwitten aanvullen met groenten zijn belangrijk.

Gevaarlijk is een proteïnedieet niet!

Hieronder alvast 2 klanten die hun ervaring met het PowerSlim proteïnedieet bespreken:

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89 of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !