Verantwoord afslanken onder persoonlijke begeleiding?
Vraag hier uw gratis consult aan!

Gratis E-book met de 25 beste afslanktips

Vul uw gegevens in en ga meteen aan de slag met gemakkelijk toe te passen afslanktips

Page content

Proteinedieet FAQ

Proteinedieet FAQ

Wat kost PowerSlim?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je startgewicht.  Als je wilt starten maak je een afspraak met je PowerSlim voedingscoach voor een intake die ongeveer een uur in beslag neemt. Je coach overlegt samen met jou welk streefgewicht je wilt bereiken. Een PowerSlim maaltijd of eetmoment kost ca. € 2,50. Heb je 5 producten per dag nodig dan ben je € 12,50 per dag en tussen de € 80,- en € 90,- per week kwijt in de eerste fase. Deze producten vervangen voor het grootste deel de voeding die je normaal bij de supermarkt koopt, deze kosten kun je er dus eigenlijk vanaf trekken. Door de grote hoeveelheid eiwit in de PowerSlim producten behoud je je spiermassa, waardoor je bij het afvallen gewicht in vet verliest en geen spiermassa. De kosten van de wekelijkse begeleiding zijn hierin inbegrepen. In de volgende fasen bouw je het aantal PowerSlim producten af. Uiteindelijk ga je over naar normale voeding, je coach begeleidt je nog een jaar zodat je je leven lang je streefgewicht behoudt. Het is namelijk heel erg belangrijk ook in die fase de juiste voeding in te nemen om geen jojo-effect te krijgen. Je start met een starterspakket met een variatie aan producten voor 8 tot 10 dagen. Dit starterspakket heeft ook een kookboek waarmee je lekkere gerechten kunt klaarmaken.

Kan ik de producten ook online bestellen?

Nee dit kan niet. Persoonlijke begeleiding is een onmisbaar onderdeel van het PowerSlim afslankprogramma. Daarom zijn PowerSlim producten alleen via de gecertificeerde PowerSlim coaches te verkrijgbaar.

Hoe zit het met de kwaliteit van de PowerSlim producten?

Om ervoor te zorgen dat PowerSlim de allerhoogste kwaliteit van haar producten kan garanderen zijn alle PowerSlim producten uitgebalanceerd samengesteld met behulp van specifieke kennis van een team van levensmiddelentechnologen en diëtisten. De producten bevatten dankzij dit gespecialiseerde team de juiste eiwitten in de juiste hoeveelheden en verhouding. De samenstelling is bijzonder belangrijk om op een gezonde manier af te slanken. Er worden geen grondstoffen uit China gebruikt. De PowerSlim producten zijn verrijkt met extra mineralen die onmisbaar zijn tijdens het afslankproces. Verder zorgt de toevoeging van een voedingsvezel ervoor dat PowerSlim de allerhoogste kwaliteit producten kan garanderen. Verzeker jezelf ervan dat je geen kopieën neemt maar dat je de echte PowerSlim producten gebruikt. Neem bij twijfel contact op met het hoofdkantoor van PowerSlim.

Kan ik PowerSlim combineren met andere afslankproducten?

Het antwoord is nee. PowerSlim is een uitgebalanceerd programma, waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.

Ik heb geen honger tijdens het programma, kan ik dan een product minder nemen?

Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PowerSlim coach hebt afgesproken.

Wat is een product met “vlag”?

Een PowerSlim product met een “vlag” bevat meer koolhydraten dan de andere producten, namelijk 10 gram of meer per product. Een product met “vlag” mag je maximaal 1 keer per dag consumeren, bij voorkeur alleen in het weekend. Op de voedingswaardenlijst vind je welke producten een “vlag” hebben. Op PowerSlim materialen en op de website wordt dit weergegeven als het symbool .

Welke soorten dranken zijn toegestaan tijdens het programma?

Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens het PowerSlim programma. Naast water zijn de volgende dranken geschikt: groene of zwarte thee zonder suiker en melk(geen fruitthee, zoethoutthee of sterrenmuntthee), bouillon, koffie zonder suiker en melk (max. 3 kopjes per dag), spa rood, cola light en crystal clear (max. 330 ml per dag).

Waarom mag ik in de eerste fase geen fruit eten?

Ondanks dat fruit erg gezond is, is het toch niet toegestaan in de eerste fase van het PowerSlim afslankprogramma. Dit komt doordat fruit suikers bevat. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen aan gaat spreken. Doordat de brandstoffen in de voeding tot het minimum worden beperkt schakelt het lichaam over op vetverbranding. Vanaf fase 2A komt fruit terug in de voeding.

Help, ik ben mijn PowerSlim producten vergeten! Wat moet ik doen?

Het is verstandig ervoor te zorgen dat je altijd een doosje repen (zonder vlag) in je auto hebt liggen voor noodgevallen. Als je toch een keer je product vergeten bent dan is dat voor één keer niet zo erg, probeer voldoende water te drinken en eet indien mogelijk wat toegestane groenten met vis of mager vlees. Ben je voor meerdere eetmomenten je producten vergeten, haal dan bij de supermarkt een bak magere kwark naturel en neem ongeveer 150g per eetmoment om de schade zoveel mogelijk te beperken. Als je in de gelegenheid bent is het ook mogelijk om vis of mager vlees te nemen.

Waarom mogen er geen wortelen gegeten worden?

Gekookte wortelen hebben een hoge glycemische index. Dit betekent dat de koolhydraten (suikers) in de wortelen snel in de darmen worden verteerd en hierdoor ook snel in het bloed worden opgenomen waardoor de bloedglucose spiegel te snel stijgt. Het lichaam kan hierdoor uit ketose raken.

Kan ik in de eerste fases van het dieet kaas gebruiken?

Kaas is in de eerste fasen van het PowerSlim programma niet toegestaan. Dit komt omdat kaas erg vet is. Ook magere kaas zoals 20+ of 30+ kaas bevat nog relatief veel vet. Magere smeerkaas (20+) en hüttenkäse zijn al wel in fase 1 is wel toegestaan.

Mag ik na het avondeten meteen mijn dessert nemen?

Nee, dit mag niet. Voor een optimale verbranding en een constante aanvoer van eiwitten om de spieren te beschermen, moet tussen ieder eetmoment 2 tot 2,5 uur zitten. Als je bijvoorbeeld om 18.00 uur je avondeten neemt, kun je rond 20.30 uur nog een PowerSlim dessert nemen.

Mijn vetpercentage is gestegen in week 1. Doe ik het wel goed?

Ja, waarschijnlijk ligt het helemaal niet aan jou. In de eerste week tot 2 weken verlies je behalve vet ook veel vocht. De verhoudingen in het lichaam zijn dus anders waardoor het vetpercentage kan stijgen, terwijl je in absolute kilo’s wel vet verloren bent. En omdat spieren grotendeels uit vocht bestaan, denkt de weegschaal dat de spiermassa is afgenomen.Dit is niet zo. In week 2 en week 3 herstelt de vochtbalans zich volledig en zul je zien dat je vetpercentage daalt en je percentage spiermassa stijgt. Dat je gewicht gedurende de dag flink kan schommelen, weet bijna iedereen wel. Maar zoals je gewicht flink kan schommelen, zo kan je vetpercentage dit ook. Dat is dus heel normaal. Een reden hiervoor is het verschil in lichaamsvocht. De hoeveelheid vocht in je lichaam verschilt op ieder moment van de dag en hangt ook af van hoeveel je hebt gegeten en gedronken en of je naar het toilet bent geweest of nog moet. Bij vrouwen speelt ook de maandelijkse menstruatie een belangrijke rol. Hoe meer vocht je in je lichaam hebt, hoe lager je vetpercentage maar ook hoe onbetrouwbaarder de uitslag. Het vetpercentage wordt namelijk gemeten met behulp van stroompjes die door je lichaam lopen. Vetmassa geeft veel weerstand dus hoe meer weerstand de weegschaal meet hoe hoger je vetpercentage. Van water (vocht) ondervindt het stroompje nauwelijks weerstand waardoor je vetpercentage een stuk lager uit valt. Daarnaast kan ook de manier waarop je op de weegschaal staat en de positie waar je voeten staan verschil maken. Bekijk liever de verschillen over een hele week, weeg dan altijd op hetzelfde moment van de dag en altijd in dezelfde outfit, dan is je beeld het meest betrouwbaar.

Ik heb last van een slechte adem, wat kan ik hieraan doen?

Dit kan voorkomen tijdens de ketose fase. Ketonen zijn stofjes die vrijkomen bij de verbranding van het lichaamsvet. Deze bijstoffen worden uit het lichaam verwijderd via de longen en de nieren, wat inhoudt dat ze vrijkomen met de ademhaling en de urine. Dit kan  zorgen voor een wat aparte geur van de adem. Om dit tegen te gaan is het toegestaan om 3 suikervrije kauwgums of smintjes per dag te gebruiken.

Ik heb last van obstipatie, hoe los ik dit op?

Realiseer je dat de obstipatie deels relatief is. Door de geringere opname van voedsel en voedingsvezel heb je minder volume in je maag en darmen waardoor je ook minder naar het toilet hoeft. Pas wanneer je echt last (pijn)  hebt, is er sprake van obstipatie. Dit kun je verhelpen door de volgende adviezen op te volgen.

  • Eet de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten rauw voor meer vezelwerking in de darmen.
  • Drink voldoende water (2 liter) en verdeel dit goed over de dag.
  • Neem een extra eetlepel olie per dag.
  • Neem een eetlepel lijnzaad in de ochtend, bijvoorbeeld gemengd door het PowerSlim product.
  • Beweging helpt om de beweging van de darmen op gang te brengen. Bijvoorbeeld den wandeling (na het eten)kan helpen om de darmwerking op gang te brengen.
  • Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er wordt gezegd dat een glas lauw water op nuchtere maag helpt.

Mag ik PowerSlim volgen tijdens mijn zwangerschap?

Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PowerSlim. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.

Waarom blijft mijn huid strak bij PowerSlim?

PowerSlim bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Je spierweefsels en huid krijgen hierdoor voldoende bouwstoffen aangeleverd en dit is goed om je huid strak te houden. Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet binnen of niet in voldoende mate, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt. De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon.

Ik heb diabetes, kan ik PowerSlim volgen?

Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen met PowerSlim. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn me de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen.Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld. Voor mensen met diabetes type I heeft PowerSlim een protocol ontwikkeld. Dit protocol moet strikt opgevolgd worden door de PowerSlim coach in samenwerking met de behandelaars.

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik PowerSlim volgen?

Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat. Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.

Ik heb last van Jicht, kan ik PowerSlim volgen?

In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PowerSlim dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PowerSlim.

Ik heb een vertraagde/versnelde schildklier en krijg hiervoor medicatie, kan ik PowerSlim volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PowerSlim afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.

Ik heb glutenintolerantie (coeliakie). Kan ik PowerSlim volgen?

Ja, dat kan vaak wel. Intolerantie wil zeggen dat een stof niet verdragen wordt. Mensen met glutenintolerantie kunnen dit eiwit uit tarwe niet verteren. Mensen met glutenintolerantie moeten daarom een strikt glutenvrij dieet volgen. Elk spoortje van gluten beschadigt de dunne darm opnieuw. Deze beschadigingen zorgen ervoor dat de darm voedingsstoffen niet meer goed op kan nemen. Hoe eerder de aandoening herkend wordt, hoe beter de dunne darm kan herstellen. PowerSlim heeft ongeveer 45 producten in haar assortiment die geen gluten bevatten.

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PowerSlim volgen?

Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PowerSlim goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PowerSlim producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.

Ik heb een koemelkeiwitallergie, kan ik PowerSlim volgen?

Bijna alle producten van PowerSlim bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om PowerSlim te volgen. Let op, een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je bij de vraag: Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PowerSlim volgen?

Ik heb een soja allergie, kan ik het PowerSlim programma volgen?

Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. De PowerSlim producten bestaan voor een groot deel uit worden voornamelijk gemaakt van soja-eiwit. Als je allergisch bent voor soja is het daarom niet mogelijk om het PowerSlim afslank programma te volgen.

Ik ben vegetariër, kan ik PowerSlim volgen?

Ja, PowerSlim is ook als vegetariër goed te volgen. Bijna alle PowerSlim producten zijn geschikt voor vegetariërs. Als je geen vlees eet, maar wel vis dan kun je natuurlijk vis eten. Eet je geen vlees en geen vis? Dan kun je voor je avondmaaltijd het beste tahoe, tofu of 2 eieren nemen. In deze producten zitten de minste koolhydraten. Andere vleesvervangers zijn vaak op basis van peulvruchten en bevatten al gauw 10 g koolhydraten per portie. Kies nooit een gepaneerde vleesvervanger. Paneermeel bevat namelijk koolhydraten en zuigt daarbij ook vet op tijdens de bereiding. Vraag bij je PowerSlim voedingscoach naar een uitgebreide lijst met geschikte vleesvervangers.

 

Bron: PowerSlim.nl

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89 of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Ontvang gratis gezondheidstips !
Ontvang onze artikels voortaan automatisch in uw mailbox.
Wij hebben ook een hekel aan SPAM en delen uw gegevens met niemand.
Bram-Timmerman
Na mijn studie Lic. LO aan de VUB belandde ik per ongeluk in de fitnesssector, maar het was liefde op het eerste zicht. Ik hou van de variatie aan klanten en uitdagingen.De voldoening die ik krijg van klanten die hun resultaat behalen, compenseert ruim de lange dagen en weekends die we in deze sector moeten werken.