13 juli 2013 

MSM

MSM SuperfoodsWAT IS MSM EN WAAR KOMT HET VANDAAN?

Methylsulfonylmethaan, beter bekend als MSM, is een organische zwavelverbinding die van nature voorkomt in vers, rauw voedsel dat in de regenkringloop groeit.

Voedsel dat in kassen groeit of wordt bewaterd met irrigatie bevat weinig MSM, en ook gekookte biologische groente bevat nagenoeg geen MSM omdat de MSM bij verhitting wordt afgebroken.

M.S.M. is een product dat door de natuur wordt geproduceerd onder zeer specifieke omstandigheden die ook echt alleen maar in de natuur voorkomen. Zodra de mens op welke manier dan ook maar het groei en productie proces van de natuur probeert te sturen en manipuleren, verdwijnt dit bijzondere component uit onze voedselbronnen. Tevens is meer dan duidelijk dat M.S.M. ook alleen in rauwe voedingsbronnen voorkomt en onmiddellijk vernietigd wordt en verdwijnt als het oorspronkelijke voedsel verhit wordt.

Het feit dat we tegenwoordig bijna al ons voedsel koken zorgt ervoor, dat wij een gebrek aan zwavel in onze dagelijkse voeding binnen krijgen.

WAAR IS MSM GOED VOOR?

De meest belangrijke werkingen van M.S.M:

 • Bevordert grotere flexibiliteit in spieren, pezen en bindweefsel
 • Verhelpt en voorkomt ontstekingen in het spierweefsel, pezen en bindweefsel en versneld de genezing van deze organen
 • Verbeterd de bloedcirculatie door het menselijke lichaam en zorgt tevens voor een betere zuurstof aanvoer naar onze celstructuur
 • Verkleint de kans op kanker en andere vormen van cel mutatie door deze verhoogde en verbeterde zuurstof toevoer naar ons celweefsel
 • Verhoogt de productie van enzymen binnen de klieren van ons lichaam en verbeterd daarmee onze weerstand tegen allerlei ziektebeelden
 • Bevordert de groei van gezond glanzend haar, een gladde, elastische en gezonde huid en sterke nagels
 • Bestrijdt ouderdomsverschijnselen zoals rimpels, huidbeschadiging en het plooien van de huid
 • Heeft een regenererend effect op ziektebeelden zoals Parkinson en Alzheimer
 • Heeft een regenererend effect op ziektebeelden zoals artritis, artrose, osteoartritis en osteoporose
 • Heeft een stimulerend en regulerend effect op de aanmaak van insuline
 • Ondersteunt de dikke darm functie door het aanbrengen van een beschermende laag, waardoor parasieten (zoals bijvoorbeeld poliepen) geen overlevingskans meer hebben
 • Heeft mogelijk een positieve impact op het verschijnsel hooikorts en mogelijk ook andere allergieën

WAAR KAN JE MSM KOPEN?

De meeste bio of reformwinkels hebben (nog) geen M.S.M. Het is wel vlot te vinden op tal van webshops.

HOE GEBRUIK JE MSM?

Voor sommige mensen is de smaak van MSM poeder in het begin even wennen. Mocht de smaak niet bevallen dan kun je als alternatief MSM capsules innemen, deze zijn smaakloos.

Roer dagelijks 1 theelepel (4 gram) door een smoothie, shake, of andere (koude) drank.

WEETJES OVER MSM

 • Vooral in combinatie met vitamine C (bijvoorbeeld door poeder van Camu Camu bessen) en/of proteïnepoeder komen de eigenschappen van MSM poeder volledig tot zijn recht.
 • Volgens bepaalde bronnen bestaat er geen dagelijkse hoeveelheid zwavel die wij binnen dienen te krijgen, omdat er nooit een officiële standaard voor is uitgeroepen. Toch is dit volgens een beetje gezonde logica een rare manier van denken, want het is meer dan duidelijk dat zwavel een zeer belangrijke functie voor het menselijke lichaam vervult en het lichaam zonder zwavel een flinke reeks van ziekmakende verschijnselen zouden vertonen.

LET OP

 • Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts indien u bloedverdunners, DMSO of andere medicatie slikt of indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • U kunt beter geen MSM kopen indien u allergisch bent voor zwavel.
 • Kan huiduitslag, maagklachten, hoofdpijn of diarree veroorzaken.

BRON: http://www.jessevandervelde.nl

DISCLAIMER:

B-Well doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van onze teksten, website en nieuwsbrieven zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/voeding.MSM Superfoods

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !