09 januari 2016 

Knierevalidatie met Powerplate

Heel mijn sportcarrière heb ik te kampen gehad met knieletsels.

Jammer genoeg bestond er toen nog geen Power Plate®, want als er één ding was dat mij uiteindelijk van mijn pijnen heeft “verlost”, dan was het door het versterken van mijn quadriceps.

Laat dat nu een van de sterkste punten zijn van Power Plate®, het versterken van die quadriceps.

In enkele andere artikels kon je al enkele wetenschappelijke studies terugvinden over de verbetering van spierkracht van de quadriceps en onderaan dit hoofdstuk kan je enkele studies terugvinden over specifieke knieletsels en de inzetbaarheid van Power Plate® daarbij.

Vanuit mijn ervaring met de nodige knieletsels gaan we stap voor stap aan de slag. In sommige gevallen eerst zonder acceleratietraining,  al zullen we langzaamaan integreren als de situatie dat toelaat.

Hoe verder we vorderen in het genezingsproces hoe meer we ook functioneel gaan trainen op Power Plate® om het lichaam op die manier beter voor te bereiden op de uitdagingen die het dagelijks leven te bieden heeft.

Zo zullen we andere trainingsmaterialen gaan gebruiken in combinatie met Power Plate® zoals oa. Gymbal, Bosu, rekkers, TRX,…

Hieronder een overzicht van een aantal studies over revalidatie met Power Plate® na knieletsels.

Een vergelijkende studie van Whole Body Vibratie training en conventionele training op de proprioceptie van de knie en posturale stabiliteit na reconstructie van de voorste kruisbanden

Het doel van deze studie was het effect van 4 weken Power Plate® training en conventionele fysiotherapie op de revalidatie na reconstructie van de voorste kruisbanden (ACL) te onderzoeken en te vergelijken.

Twintig mannelijke sporters die drie maanden eerder een ACL reconstructie hadden ondergaan namen deel aan dit onderzoek.

De proefpersonen voerden tests uit voor posturale stabiliteit (met open en gesloten ogen) en een kniegewricht-repositioneringstest. Dit zijn standaard tests die gebruikt worden om posturale controle en balans te meten.

De aangetoonde verbeteringen waren significant groter in de Power Plate® groep dan in de conventionele therapiegroep.

 Conclusie:

De verbetering van de posturale stabiliteit in de Power Plate® groep was significant hoger dan in de conventionele trainingsgroep. Het probleem waar de meeste patiënten mee te kampen hebben na een ACL reconstructie is een vermindering van de voorste en achterste stabiliteit.

De conclusie van de onderzoekers is dat Power Plate® training een zeer bruikbaar middel kan zijn om de revalidatie na de reconstructie van de kruisbanden te versnellen.

Andere studies over knierevalidatie met Power Plate®:

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89 of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !