13 juli 2013 

Gojibessen

Gojibessen SuperfoodsWAT ZIJN GOJIBESSEN EN WAAR KOMT HET VANDAAN?

Goji bessen groeien aan de Boksdoorn (Lycium Barbarum), een struik van de nachtschadenfamilie die ranken heeft die tot wel 5 meter lang kunnen worden.

De struik groeide oorspronkelijk in de Himalaya en werd rond het jaar 800 door monniken ontdekt, die al gauw merkten dat de bessen van deze struik een gezondheid bevorderende werking hadden. Tegenwoordig groeit de struik, die overigens zeer giftig is voor mens en dier, ook in het wild in Europa, waaronder in Nederland en België.

De meeste goji bessen die wij kennen komen uit China en naburige landen. Goji bessen die rijp zijn worden tijdens de oogst niet met de hand aangeraakt omdat ze dan oxideren en zwart worden. De bessen worden op matten geschud en daarna in de schaduw gedroogd.

WAAR ZIJN GOJIBESSEN GOED VOOR?

  • Bevat vitamine C en de carotenoïden bètacaroteen en zeaxanthine
  • Bevat polysachariden en beta-sisterol
  • Bevat diverse vitamines en mineralen
  • Biologisch gecertificeerd door “Organic Farmers & Growers”, de meest toonaangevende biologische certificeringorganisatie van Groot Brittannië.

WAAR KAN JE GOJIBESSEN KOPEN?

Gojibessen is tegenwoordig redelijk gemakkelijk te verkrijgen in bio- of reform winkels en natuurlijk ook via webshops.

HOE GEBRUIK JE GOJIBESSEN?

Goji bessen hebben een dieprode kleur, zijn ongeveer net zo groot als een rozijn en smaken als een kruising tussen een veenbes (cranberry) en een kers. Je kunt goji bessen als snack eten of in allerlei recepten gebruiken zoals ontbijtgranen of smoothies net zoals andere gedroogde vruchten. Ook kun je thee trekken van goji bessen.

WEETJES OVER GOJIBESSEN

Bevat 18 soorten aminozuren, 8 essentiële aminozuren (zoals isoleucine en tryptofaan) en wel 21 mineralen, waaronder zink, ijzer, koper, calcium, selenium en fosfor.

Bevat linolzuur, sesquiterpenoiden (cyperone, solavetivone), tetrapenoiden (zeaxantine, physaline), en betaïne

LET OP

Raadpleeg voor gebruik eerst uw arts indien u bloedverdunners of bloeddrukverlagende medicijnen slikt of indien u medicatie gebruikt ter behandeling van diabetes.

BRON: http://www.jessevandervelde.nl

DISCLAIMER:

B-Well doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van onze teksten, website en nieuwsbrieven zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/voeding.

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !