EGCG Line

EGCG Line is een complete afslankformule, gebaseerd op de noodzakelijk hoge dosis EGCG welke in combinatie met guarana op een significante manier het bij mensen met overgewicht vertraagd metabolisme, stimuleert. Hierdoor verhoogt op een continue wijze de vetverbranding.


Al meer dan 50 eeuwen wordt er thee gezet van theebladeren, Camellia sinensis.

Vanaf het eerste moment is er een geneeskrachtige werking toegekend aan thee.

Wetenschappelijk onderzoek naar de werking en de werkzame stoffen in thee wordt echter pas sinds een jaar of dertig toegepast.


Bevolkingsonderzoeken tonen aan dat de consumptie van grote hoeveelheden groene thee de kans op hart- en vaatziekten doet verkleinen en de kans op kanker doet afnemen (1) .

De laatste jaren hebben wetenschappelijke onderzoeken steeds meer aangetoond dat groene thee de algehele gezondheid bevordert en dat het helpt bij de preventie en de behandeling van diverse chronische ziekten.

EGCG Line in groene thee

Groene thee is een theevariant waarbij de verse blaadjes gestoomd worden, hierdoor wordt voorkomen dat de polyfenolen oxideren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het polyfenol EGCG, ook wel aangeduid met de naam Polyphenon E, uit groene thee, de belangrijkste stof is.


EGCG is een zeer sterke antioxidant (veel sterker dan o.a. knoflook) en er worden tal van gezondheidsbevorderende eigenschappen aan toegeschreven.


Uit onderzoek blijkt dat zelfs zeer hoge dosis van deze stof veilig gebruikt kan worden (2) . In Amerika heeft FDA (Food and Drug Administration) de stof als veilig verklaard; er is een zogenaamd GRAS-certificaat aan toegekend (Generally Recognized As Safe).


Het energieverbruik van het lichaam neemt toe (thermogenese), hierdoor helpt het om af te vallen en het lichaamsgewicht onder controle te krijgen (3,4) . Volgens Dr. JL. Gaillard, arts & voedingsdeskundige is de verhoging van de energieafgifte of de thermogenese door het drinken van thee niet enkel toe te schrijven aan de cafeïne. EGCG veroorzaakt, in combinatie met cafeïne, een verhoging van de thermogenese met 40% bij studies op mensen. Terwijl er bij cafeïne alleen er een verhoging van 7% wordt waargenomen. Deze bemerkingen zijn bekomen uit de resultaten van onafhankelijk onderzoek.


EGCG geeft een verlaging van het (slechte) LDL-cholesterol en verhoging van het (goede) HDL-cholesterol. De verhouding tussen deze vormen van cholesterol neemt af met 6%, dit betekent een daling van een risicofactor op het krijgen van hart- en vaatziekten (5) . Cholesterol wordt ook verhoogd uitgescheiden met de ontlasting bij het gebruik van EGCG (6,7) . Onderzoek maak het ook aannemelijk dat EGCG het krijgen van diabetes type 2 doet uitstellen (8) .


Bovenstaande kenmerken worden gezamenlijk getypeerd als het Metabool Syndroom, een aandoening die wordt getypeerd door obesitas (overgewicht), hoge bloeddruk en hoge cholesterolwaarden en een verstoorde glucose en insuline metabolisme (diabetes). Dit geeft een verhoogde kans op het ontwikkelen van hart en vaatziekten en diabetes type 2.


EGCG uit groene thee doet het energieverbruik en de verbranding van de vetzuren toenemen, remt de vetcellen in hun ontwikkeling en het vermindert de vetopname, daarnaast verhoogt het de uitscheiding van vetten. Bloedsuikerwaarden worden verlaagd tussen de 23 en 48% (8) ! Dit alles wijst er op dat EGCG de ontwikkeling van het Metabool Syndroom doet afnemen

EGCG is een sterke antioxidant.

Dit is onder andere belangrijk voor de preventie van kanker. De antioxidante werking is al te meten 1-2 uur na inname, na herhaald gebruik gedurende 7 weken is een verminderde oxidatieve schade aan het DNA waar te nemen en zijn er minder vrije radicalen in het bloed (1) . Deze antioxidante werking geeft een verminderde kans op verschillende vormen van kanker (3,9, 10) .


Psoriasis patiënten hebben baat bij EGCG, de zogenaamde dihydrofolate reductase (DHFR) activiteit wordt geremd hetgeen de werking bij psoriasis verklaart (10) .

Het gebruik van groene thee geeft minder kans op tandbederf (cariës) en heeft een ontstekingsremmende werking op het tandvlees.


Mogelijk geeft EGCG uit groene thee een bescherming tegen de ziekte van Alzheimer (3,11,12) . Ook lijkt de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson afgeremd te worden (12, 13) .


Het bevordert een biologisch evenwicht in het maagdarmkanaal, het remt de groei van pathogene (ziekmakende) bacteriën. Daarnaast wordt de ontwikkeling van de commensale (normaal in het lichaam levende) bacteriën gereguleerd (9) .

Bestandsdelen van EGCG Line

EGCG of epigallocatechine gallaat: is het actiefst bestanddeel van groene thee. Bij een dosis vanaf 270 mg puur EGCG (2 capsules), gecombineerd met 150 mg cafeïne verhoogt het basis metabolisme (thermogenese) op een significante wijze. Onderzoek toont aan dat dit hoofdzakelijk een stimulatie van de vetverbranding tot gevolg heeft.


Guarana: is een rijke bron van cafeïne. Deze is gedoseerd aan 150 mg per 2 capsules en activeert samen met EGCG de thermogenese door verhoogde vetverbranding.


Aloe ferox: bevat voornamelijk hydroxy-anthracenen die de darmtransit helpen te normaliseren. Deze verloopt dikwijls moeilijk wanneer bepaalde diëten gevolgd worden om af te slanken.


Chroom: onder de vorm van een natuurlijk complex met picolinaat (complex met vitamine B3)  is de cofactor van insuline. Een te lage chroomspiegel geeft een verstoord suikermetabolisme en daardoor risico op verhoogde vetopstapeling.


1 capsule bevat: Gestandaardiseerde extracten van Groene thee (Camelia sinensis 150 mg EGCG): 375 mg, Guarana (Paullinia cupana): 341 mg, capsule van gelatine, Aloe (Aloe ferox): 30 mg, Chroom (als Chroompicolinaat): 20 µg.


Gratis E-book met de 25 Beste Afslanktips

Ga meteen aan de slag met eenvoudige en bruikbare tips  om duurzaam af te slanken

én om nadien op gewicht te blijven!

50%
Vraag het E-book hier aan

Zoek je meer info ?

We hebben meer dan 200 artikels in onze blog !