06 oktober 2017 

Dieetfabels

Van light producten tot rare milkshakes en calorieën tellen: door de jaren heen zijn er miljoenen theorieën en methodes losgelaten op de grote dieetkwestie. Maar hoe weet je nou of zoiets werkt? Hoewel heel veel diëten in eerste instantie lijken te werken, komen ze op de lange termijn vaak gepaard met valkuilen. Heel frustrerend, en ook onnodig, vinden we bij Bwell. In dit artikel bespreken we de 5 grootste dieetfabels van de afgelopen tijd.

 

  1. Alle vetten zijn slecht voor je

Vet heeft voor sommige mensen vooral een negatieve connotatie, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Er zijn namelijk twee verschillende soorten vet: verzadigde vetten en onverzadigde vetten. De eerste worden ook wel slechte vetten genoemd, omdat een te hoge inname ervan kan zorgen voor een te hoge cholesterol in het bloed. Onverzadigde vetten daarentegen, zijn goede vetten die je lichaam helpen om je cholesterolwaarden op peil te houden). Het is dus niet de bedoeling om vetten volledig uit je voedingspatroon te schrappen, maar verzadigde vetten te vervangen voor onverzadigde vetten. Deze vind je in bijvoorbeeld vette vis, noten en plantaardige olie.

 

  1. Hoe later je eet, hoe minder je verbrand

Omdat je s’ avonds niet veel meer beweegt, zou het slecht zijn om na achten nog te eten. Je lichaam gaat dan namelijk in de spaarstand, wat betekent dat je nauwelijks meer iets verbrand en alles wat je eet direct wordt omgezet in vet. Ergens klinkt dit misschien logisch, maar toch is het niet helemaal waar. Denk maar aan landen als Italië en Spanje waar ze standaard pas rond middernacht eten. Wat echter wel een verschil kan maken, is dat je hongergevoel kan toenemen naarmate je langer wacht met eten, waardoor je meer eet dan dat je lichaam eigenlijk nodig heeft. Daarom is het goed om de erge honger te stillen met een lichte snack zoals een stuk fruit of handje ongezouten noten.

 

  1. Less is more

Als je op dieet bent, mag je helemaal niet snoepen. Onzin. Tuurlijk is het niet verstandig om dagelijks naar de chipszak te grijpen, maar een dieet waarbij je nooit mag zondigen houdt niemand vol. Af en toe een klein stukje chocola of handje noten mag best.

 

  1. Light en 0% vet producten zijn goed voor de lijn

Hoewel light producten minder calorieën en vet bevatten, worden ze het over het algemeen nogal overschat. Vaak wordt het aantal vet gecompenseerd met koolhydraten, waardoor een light product niet per se minder calorieën bevat! Het is daarom verstandig om bij dit soort producten goed op de voedingswaardetabel te kijken en ervoor te zorgen dat de producten die je eet niet overmatig vol zitten met suikers. Ga liever voor kleinere porties: dan weet je in ieder geval zeker dat je minder calorieën binnenkrijgt.

 

  1. Crash diëten zijn effectief

In enkele weken 5 kilo afvallen: het kan, maar helaas verlies je bij dat soort diëten vooral vocht en spiermassa in plaats van vet. Bovendien geraakt je lichaam in een spaarstand wanneer je plotseling veel minder eet. Hierdoor vertraagt je stofwisseling, verbrand je minder vet en verlies je spiermassa. In de eerste weken is dat allemaal leuk en aardig, maar zoals we hierboven al zeiden houdt niemand het vol om lang weinig te eten. En wanneer je dan weer meer gaat eten zal je lichaam extra vetreserves opbouwen om te voorkomen dat je weer honger gaat leiden. Eigenlijk werkt het dus gewoon averechts.

 

Het blijft een lastige…we willen allemaal wel eens een paar kilootjes kwijt en daarbij is het fijn om te weten of je verstandig bezig bent.

Ons advies? Eet gezond, niet te veel en vooral, beweeg!

Correct advies nodig ipv dieetfabels?

Bel voor een gratis proefsessie naar 03/295.82.89 en dan help ik jullie graag verder.

Geen idee wat je moet verwachten bij zo’n proefsessie?

Lees hier wat er gebeurt tijdens een proefsessie.

Advies nodig met je voeding?

Bel voor een gratis consultatie naar 03/295.82.89 en dan help ik jullie graag verder.

Geen idee wat je kan verwachten van PowerSlim voedingsbegeleiding? Lees het hier!

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant en heeft het u geholpen?

Deel dan dit artikel met uw netwerk aub!

Heeft u nog verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 03/295.82.89 of info@bwell.be.

Wij helpen u graag verder!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer van dit soort artikels lezen?

Klik op de knop hieronder om u in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief.

U ontvangt dan regelmatig onze laatste artikels in uw mailbox.

 

Meer info over trainen en afslanken ?

We hebben meer dan 150 artikels in onze blog !

Blijf je graag op de hoogte met onze nieuwsbrief ?

Wij houden ook niet van SPAM en sturen slechts 1x per maand !